Полезни Съвети При Избирането на Брокер (Инвестиционен Посредник)

Вече сте добили нужния опит играейки на финансовите пазари с демо сметка и сте решили да отворите реална сметка и да печелите от хобито си. Тази статия ще ви насочи какво да гледате при избора на инвестиционен посредник.

В последните години Forex се развива много бързо и българските посредници стават все повече. Препоръчваме ви да ползвате Български компании, защото те предлагат по-малки трансферни такси, пък и не всички са запознати с английския език на техническо ниво за да разберат напълно условията на договора, който подписват.

Най-добрия начин да определите дали един брокер е надежден е по хорското мнение, ако имате познати доволни от определена фирма се възползвайте от това предимство, в противен случай може да прочетете във форумите какво препоръчват вашите колеги.

Едно от най-важните неща които трябва да проверите е спреда на компанията която ще ползвате. За ориентир на главните валутни двойки като EUR/USD , USD/JPY спреда е около 3 пипса.

Освен спред, брокерите сами определят и лихвите които ще ви начисляват за прехвърляне на позицията ви за следващия работен ден. Тази лихва се представя като СУАП число което е различно за различните валутни двойки, а в зависимост от позицията ви тази лихва може да е във ваша полза, или казано по просто понякога след 24 часа Българско време вместо да ви се начисли такса за прехвърляне на поръчката вие получавате пари.

Важен фактор е и времето за което брокерът ще изпълни поръчката ви – това по принцип става в рамките на няколко секунди, както и прекратяване на позицията ви. Разлики могат да се получат единствено при много резки движения, когато се обявяват важни икономически новини.

Почти всеки брокер предлага демо игра, това е перфектен начин да проучите тяхната платформа за търговия и всички фактори, от които се интересувате за да определите дали това е подходящия избор.

Общо взето, ако използвате големи и вече утвърдени компании няма да имате проблеми.

За сигурност на вашите средства, задължително условие е вашият брокер да бъде контролиран от „КФН” (За Българските Компании)

Успех!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.